Fysik

Kraftens arbejde

05. november 2011 af Aleynaa

Hej derude.. Jeg har en fysik aflevering med opgaven; beregn kraftens arbejde.. Jeg benytter mig til formlen A= F*s, og i dette tilfælde kan jeg se ved hjælp af min tegning at F er 11 N, og s 4,5 bevægelsesretningen er i denne retning ----> skal jeg så sige

11 N * 4,5 m ?


På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt, hvis kraften er parallel med bevægelsesretningen.


Svar #2
05. november 2011 af Aleynaa

Det er deN, men når kraften ikke er parallel med bevægelsesretningen hvad skal man så gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det af kraften F udførte arbejde er A = ∫ F • dr , så det drejer sig om at projicere kraften på bevægelsens retning.


Svar #4
05. november 2011 af Aleynaa

Altså den første opgave var ´kraften parallel med bevægelsesretningen, men den næste opgave er de modsatte af hinanden så dvs. at jeg skal sige A = - F * s, sætte et - foran


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2011 af mathon

 

                      A = ∫ F • dr = ∫ F·cos(φ)·dr = cos(φ)·∫ F·dr


Svar #6
05. november 2011 af Aleynaa

Det der forstod jeg ikke:) jeg kender jo ikke en vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2011 af mathon

modsat rettede betyder
                                                φ = 180º

og

                                      A = cos(φ)·∫ F·dr = -(1)·F·r       hvis F er konstant


Svar #8
05. november 2011 af Aleynaa

nååår okay, så skal man bare benytte denne formel til det.. men når den er konstant er det så 9,82m/s, hvad betyder dr er det s ?


Skriv et svar til: Kraftens arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.