Kemi

Hjælp: "[OH-]"!

06. juni 2005 af Frances (Slettet)
Beregn [OH-] i 0,02 M HCl (aq).

Hvordan skal opgaven gribes an?

Har siddet og læst og læst, og jeg forstår det stadig ikke!

Hjælp!
Kærlig hilsen
Frances

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2005 af Waterhouse (Slettet)

Først regner du [H3O+] ud. Derefter bruger du at

[H3O+]*[OH-]=10^-14

til at finde [OH-].

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2005 af shack (Slettet)

Og [H30+] i en stærk syre (HCL) regnes ved at sige -log til koncentrationen. altså -log0,02M = 1,698

Og så hvidt jeg kan huske, isolere du så bare [OH-] i overnævnte formel.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2005 af frodo (Slettet)

#2: NEJ! Sådan regner man pH, men ikke [H3O+], for den er nemlig lig den formelle koncentratin af HCl

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2005 af Waterhouse (Slettet)

#3: Gælder sammenhængen mellem [OH-] og [H3O+] egentlig altid?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2005 af frodo (Slettet)

nej. Den gælder kun ved 25 grader.
altså der gælder altid, at produktet af de to ioner er konstant, men hvad produktet er, afhænger af temperaturen, og ved 25 grader, er det lig 10^(-14)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2005 af shack (Slettet)

#3 ja undskyld, det er mig der roder rundt i det. Hvordan regner man det så ud i dette tilfælde? Skal man så sige:

2log[H3O+] = LogKs * LogCs

Hvor Ks er syre konstanten og Cs er den formelle koncentration 0,02 M?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juni 2005 af frodo (Slettet)

hvad vil du regne ud?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2005 af shack (Slettet)

[OH-] i 0,2 M opløsning af HCl?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni 2005 af frodo (Slettet)

jeg kan overhovedet ikke se hvor den formel kommer fra. Jeg ville sige:
[H3O+]=0,2M
[OH-]=10^(-14)M^2/0,2M= 5*10^(-14) M

Skriv et svar til: Hjælp: "[OH-]"!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.