Matematik

monotoniforholdene

06. november 2011 af deni0932 (Slettet)

Ved ikke hvad jeg skal nu? dette er en kommentar fra en anden bruger. men kan ikke finde ud af det hun siger til sidst?

Bestem monotoniforholdene for f.

Her finder du differentialkvotienten (er fundet i opg. a) og løser for 0.

f'(x)=3x^2 - 8x - 11 = 0

Herefter indlægger du en talakse, hvor du indskriver værdierne du finder for x, samt finder ud af om funktionen er voksende eller aftagende..

Derudover skal du skrive i hvilke intervaller funktion er voksende hhv. aftagende, samt lokalt maksimum/minimum (hvis der er det) og angive de lokale extrema.


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. november 2011 af peter lind

Find løsningerne til ligningen og afsæt dem på en talakse. Det deler talaksen i 3 områder. Find fortegnene for f'(x) i de 3 områder. Hvis f'(x) > 0 er funktionen voksende. Hvis f'(x) < 0 er den aftagende.


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Løs ligningen f '(x) = 0 for at finde ekstrema, og bestem så fortegnsvariationen for f '(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2011 af mathon

 

        f '(x) = 3x2 - 8x - 11 = 0       har rødderne

                                                     -1    og    (11/3)
hvorfor 3x2 - 8x - 11
kan faktoriseres

                                        f '(x) = 3·(x+1)·(x-(11/3))
     


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. november 2011 af mathon

monotoniforhold:

 

                       fortegn for f '(x):           +        0          -            0             +   
                                             x:     ________-1___________11/3___________
                     monotoni for f(x):      voksende            aftagende                voksende

hvoraf
du aflæser
                        at f(x) har lokalt maksimun for x = -1 og lokalt minimum for x = 11/3

                        lokalt maksimum = f(-1) og lokalt minimum = f(11/3)

                                             


Svar #5
06. november 2011 af deni0932 (Slettet)

problemet er jeg ikke kan finde ud af at finde det. uden man forklar det .


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. november 2011 af pigen10 (Slettet)

da det er en andengradspolynomium, skal du finde diskriminanten, d...

her er d = 196

hermed har du rødderne:

x = 3,67    og    x = -1

Det, der menes med talakse er:

Forstil, at du tegner en linje (retlinje) for f'(x), hvor du indsætter de fundne x-værdier...

f '(x):   __+__-1______-______3,67___+_____

                         ∧                              ∨

Nu skal du finde ud af, hvad y er... det gør du ved, at sætte x til at være ligemed -2 (under -1)

og x = 0 (over -1, men mindre end 3,67) og til sidst x = 4 (over 3,67)

er tallet positiv --> vokser 

er tallet negativ --> aftager

fx. er f '(-2) = 17.... f '(0) = -11... f '(4) = 5

så..

Monotoniforhold

f(x) vokser, når x E ] - uendelig ; -1] U [3,67 ; uendelig [

f(x) aftager, når x E [-1 ; 3,67 ]

 

Ekstrema

f(-1) = 0                                      f(x) har lokal minimum i (-1, 0)

f(3,67) = 0,0467                       f(x) har lokal maksimum i (3.67, 0.0467)

              

 


Svar #7
06. november 2011 af deni0932 (Slettet)

Okay. nu er jeg helt med!! tusind tak!!!


Skriv et svar til: monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.