Matematik

Integralet.

06. november 2011 af HanneJH (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med at bestemme integralet, er helt på bar bund. uden hjælpemidler.. 

 

∫3x2ex^3+1dx 

 

(+1 er ikke opløftet sammen med 3.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af peter lind

Brug substitution t = x3+1   dt = 3x2dx


Svar #2
06. november 2011 af HanneJH (Slettet)

kan du uddybe lidt? forstår det ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Svar #4
06. november 2011 af HanneJH (Slettet)

t = x3+1   dt = 3x2dx ... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af peter lind

Jeg vælger substitutionen t=x3+1 fordi det er det der står i eksponentialfunktionen. Ved differentiaton giver dette dt = 3x2+1


Svar #6
06. november 2011 af HanneJH (Slettet)

er det så resultatet eller hvad? sorry hvis jeg spørger dumt :-(


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af mathon

 

         ∫3x2·ex^3+1dx  = ∫ex^3+1(3x2dx)  = ∫etdt =


Svar #8
06. november 2011 af HanneJH (Slettet)

så for den! nu er jeg først forvirret! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Substitutionen t = x3+1 giver dt = 3x2 dx, ikke (3x2 + 1) dx. Derfor følger substitutionen mathons udregning i #7. Foretag integrationen i t, og substituer så tilbage igen.


Svar #10
06. november 2011 af HanneJH (Slettet)

okay, tror jeg må få min lære til at gøre det på tavlen, for kan ikke rigtig få det til at give mening. tak for Jeres svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2011 af mathon

#7


 

         ∫3x2·ex^3+1dx  = ∫ex^3+1(3x2dx)    =   ∫etdt    =    et + k    =    ex^3+1 + k


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvilken lære kan du så udlede af det?


Svar #13
07. november 2011 af HanneJH (Slettet)

hvad snakker du om? ö


Skriv et svar til: Integralet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.