Matematik

differentialligning Hjælp haster!!

06. november 2011 af Lillozz (Slettet)

Funktionen y(t) opfylder den logiske differentialligning
y^'=ay(M-y)
Og der gælder y(0)=3000, y^' (0)=3600 og y(t)-->15000, når t-->∞

Hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om den logistiske differentialligning. Benyt løsningsformlen for den logistiske differentialligning, og afpas konstanterne efter de give oplysninger.


Svar #2
06. november 2011 af Lillozz (Slettet)

Hvad er hvad? y(t)=36000, den går gennem punktet 0,36000 og t=0? Hvad er 15000?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

15000 er den asymptotiske grænse for t → ∞ .

Desuden er given værdierne y(0) = 3000 og y'(0) = 3600 .

(Det er en misforståelse at kalde det y^'(0) )


Svar #4
06. november 2011 af Lillozz (Slettet)

3600=a•3000(15000-3000) jeg løser for a og får 0,0001og M må så være15000; kan det passe?

 

 


Skriv et svar til: differentialligning Hjælp haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.