Matematik

Optimering af cylinder i kegle

06. november 2011 af KlausMedK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg sidder her med en opgave i matematik. Den lyder:

I en kegle med grundfladeradius 2 og højde 3 anbringes en cylinder. Cylinderens højde betegnes med h, og radius med x. 

Beregn h, når cylinderens radius er x = 0.5

Gør rede for, at cylinderens rumfang V er en funktion af x på formen

V(x) = (3/2)*pi*x2*(2-x), 0 < x < 2

Bestem ved hjælp af V'(x) det størst mulige rumfang af cylinderen. 


Jeg har selv beregnet højden ved raidus 0.5, og fik den til 2.25. 

Men optimeringen af rumfanget er jeg noget i tvivl om. Nogen der kan hjælpe lidt?

Tak

Klaus


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

For cylinderen finder man jo, at

h = 3 - (3/2)x.

Man finder derfor cylinderens rumfang til

V(x) = π·x2·h = π·x2·(3 - (3/2)x)

Løs nu ligningen V'(x) = 0.


Svar #2
06. november 2011 af KlausMedK (Slettet)

Jeg fandt ud af det alligevel, ellers tak :)


Skriv et svar til: Optimering af cylinder i kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.