Matematik

Opstil dette som en ligning

06. november 2011 af siid002 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et parti frugt på 935 kg bliver solgt til tre forretninger

Den første forretning får halvt så meget som den anden forretning, som igen får tre gange så meget som den tredje forretning

hvor mange kg frugt får hver forretning

Dette SKAL opstilles som en ligning

jeg ved at:
forretning 1 får 225
forretning 2 får 510
forretning 3 får 170

Men jeg ved ikke hvordan jeg opstiller en ligning som jeg kan finde resultatet med..

Nogle ideer


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den angivne løsning er ikke korrekt.

Forretning 3 får x
Forretning 2 får 3x
Forretning 1 får 3x/2
---------------------------
I alt x + 3x + (3/2)x = 935


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2011 af AskTheAfghan

@_@ ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dine ligninger svarer ikke til oplysningerne i opgaven.


Svar #4
06. november 2011 af siid002 (Slettet)

Undskyld det er mig der har skrevet forkert!!

Forretning 1 = 255
Forretning 2 = 510
Forretning 3 = 170

 

Men jeg kan stadig ikke finde ud af at lave en ligning hvor jeg finder resultatet

Måske dette: 935 = x+1/2x+1/3x men hvordan regner jeg så resultatet ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen er angivet i #1,

x + 3x + (3/2)x = 935, dvs

(11/2)x = 935 ,

x = 935·(2/11) = 85·2 = 170

Benyt oversigten i #1 til at beregne de tre forretningers andele.


Svar #6
06. november 2011 af siid002 (Slettet)

#5


#4

Ligningen er angivet i #1,

x + 3x + (3/2)x = 935, dvs

(11/2)x = 935 ,

x = 935·(2/11) = 85·2 = 170

Benyt oversigten i #1 til at beregne de tre forretningers andele.

 

I stedet for at sige at forretning 3 får 3/2x kan jeg så ikke sige den får 1,5x ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er jo det samme.


Skriv et svar til: Opstil dette som en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.