Matematik

Trigonometri - Ligebenede Trekant

07. november 2011 af Steffie91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af, så jeg håber i kan hjælpe mig med den.

 

I den ligebenede trekant ABC, hvor AB = BC, er DE parallel med AC, DE = 12, BE = 10 og AC = 12.

 

a) Bestem BC samt arealet af trekant ABC.

 

Tegningen er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Billede.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at trekanterne ABC og DBE er ensvinklede. I ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende siders længder konstant.

Benyt Pythagoras til at bestemme højden i den ligebenede trekant ABC, hvorefter arealet kan beregnes.


Skriv et svar til: Trigonometri - Ligebenede Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.