Matematik

Finde x

07. november 2011 af madsfck (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har bøvlet med denne ligning i et stykke tid nu, er der en der kan hjælpe? 

 

(3x - 1)^2 - 2(2 - x)^2 = 7x^2 + 13


Svar #1
07. november 2011 af madsfck (Slettet)

Nogen der kan hjælpe? ;)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Start med at bruge en af dine kvadratsætninger til at omskrive ligningen.


Svar #3
07. november 2011 af madsfck (Slettet)

hvordan, altså jeg har regnet og regnet og får den enten til 4x^2 - 6x = 10 eller til 3x^2 - 2x =10 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2011 af SuneChr

9x2 + 1 - 6x - 2(4 + x2 - 4x) - 7x2 - 13  =  0

Saml x2 , x og konstanten, så ligningen får formen

ax2 + bx + c  =  0

og løs denne på sædvanlig måde.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du finder, at

(3x - 1)2 - 2(2 - x)2 = 7x2 + 13

9x2 + 1 - 6x - 8 - 2x2 + 8x = 7x2 + 13

2x = 20 , så

x = 20/2 = 10


Svar #6
07. november 2011 af madsfck (Slettet)

ja okay det prøver jeg lige ;) 


Svar #7
07. november 2011 af madsfck (Slettet)

så får jeg x = - 20 ? er det korrekt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2011 af narmi (Slettet)

som du kan se i svar #5 så skal x være lig 10 ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4 -- Det er ikke nødvendigt, eftersom x2 forsvinder i regnestykket.


Svar #10
07. november 2011 af madsfck (Slettet)

tak studieguruen 

 


Skriv et svar til: Finde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.