Matematik

ligninger

07. november 2011 af lauritz8 (Slettet)

-3(2x-5)    ?????

HJÆLP 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af narmi (Slettet)

hvad skal du med ligningen?


Svar #2
07. november 2011 af lauritz8 (Slettet)

det er til en afleverings opgave hvor der står: gang ind i parentesen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2011 af Sharinjensen (Slettet)

Skal den bare udregnes?


Svar #4
07. november 2011 af lauritz8 (Slettet)

ja 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2011 af narmi (Slettet)

så skal du jo bare gange ind?

(-3*2x) - (-3*-5) hvad giver de hver især?


Svar #6
07. november 2011 af lauritz8 (Slettet)

-6x og 15 men ved ikke hvad jeg skal gøre derefter

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2011 af narmi (Slettet)

det kommer jo an på hvad opgaven siger. Hvis det er en ligning så skal den jo være lig 0

 

altså:  -3(2x-5) = 0    - hvis det er tilfældet kan du finde x. men ellers kan du ikke rigtig gøre mere


Svar #8
07. november 2011 af lauritz8 (Slettet)

tusinde tak for hjælpen :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2011 af Sharinjensen (Slettet)

Er det ikke kun hvis det er en andengradsligning det skal være lig 0? 


Svar #10
07. november 2011 af lauritz8 (Slettet)

jo men ellers ved jeg ikke hvordan det ellers kan lade sig gøre at få et resultat :s

er der andre der har nogle ideer 


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2011 af Sharinjensen (Slettet)

Så må resultatet jo være -6x+15 eller x= 15/-6


Svar #12
07. november 2011 af lauritz8 (Slettet)

tak

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2011 af narmi (Slettet)

#11
 

Så må resultatet jo være -6x+15 eller x= 15/-6

 

Du kan ikke isolere x hvis ikk der er et lighedteng i opgaven.

Den skal se ud som følger:

 

-3(2x-5)=0

-6x+15 =0

15=6x

x=15/6

men hvis ikke opgaven siger =0 så kan du ikke foretage det ovenstående


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.