Matematik

Kvotientrækker bevisførelse

08. november 2011 af Emmajohanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave:

Jeg skal forklare følgende bevisførelse for kvotientsrækkens formel

^n∑a^i =( a^(n +1) -1)/a-1
i=0


Sn = a^0+a^1+a^2+a^3+…+a^(n-1)+a^n = ( a^n +1 -1)/a-1

a* sn = a^1+a^2+a^3+…+a^n+a^(n+1)
sn = a^0+a^1+a^2+…+a^(n-1)+a^n

a* sn-sn= -a^0 +a^1-a^1 + a^2 – a^2 … +a^(n-1-n-1)+ a^n-a^n+ a^(n+1)

Sn(a-1) = a ^(n+1) – a^0
Sn= (a^(n+1) – 1)/ a-1

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af peter lind

Du mangler parenteser omkring a-1. Hvad er du i tvivl om ?


Svar #2
08. november 2011 af Emmajohanne (Slettet)

Når, ja, det var en smutter ;)

Jeg er i tvivl om hvordan man er fundet frem til trinene, altså hvordan dette beviser formlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af peter lind

Jeg er ikke med. Der står jo trin for trin hvad der bliver gjort og det ender jo med det ønskede resultat.


Skriv et svar til: Kvotientrækker bevisførelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.