Matematik

Lorte rente opgave i matematik, haster virkelig :/

08. november 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Spørgsålet lyder således: De skal købe et hus til 2 millioner kroner men har ikke råd, derfor råder egendomsmægleren dem at låne fra en bank hvor de betaler tilbage med renter og afdrag. Det skal betales tilbage over 20-30 år. Her er fx et banklån på 7% p.a som skal betales tilbage over 20 år. Renten tilskrives efter et år. a) Hvor meget skal de betale i rente første år? b) hvor meget er renten på 25 dage ud fra renteformlen : R = K * d/360 * p hvor R er rentebeløbet, K er startkapital, d er dage ( der regnes her med 360 dage på et renteår) p er renteprocenten. c) hvor meget er renten på 25 dage ud fra 1/2 år? efter 3 mdr.? Er der ikke nogen der kan forklare hvad det går ud på? Helst også med mellemregning/forklaring da jeg overhovedet ikke kan forstå det :/

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2011 af mathon

1. års rente
                                         Rår  =  2·106·0,07 = 140.000

renten for 25 dage
                                         k·p·d /36000 = 2·106·7·25 /36000 = 9.722,22


                                       


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2011 af mathon

med halvårlig rentetilskrivning
bliver årsrenten
                                         Rår  =  2·106·(1,0352-1) = 142.450                     

renten for 25 dage
                                          142.450·(25/360) = 9.892,36

med kvartalsrentetilskrivning
bliver årsrenten
                                         Rår  =  2·106·(1,01754-1) = 143.718,06

renten for 25 dage
                                          143.718,06·(25/360) = 9.980,42

 

 

            


Skriv et svar til: Lorte rente opgave i matematik, haster virkelig :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.