Matematik

atmosfære og vanddybde??

08. november 2011 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt problemer med denne opgave, håber nogen kan hjælpe mig: 

I vand stiger trykket med I atmosfære for hver 10 meters vanddybde. Ved overfladen er trykket l atmosfære. Derfor vil trykket stige til 2 atmosfære på IO meters vanddybde, 3 atmosfære på 20 meter osv. a) Opstil en formeL der beskriver sammenhængen mellem tryk og vanddybde?

Jeg har lavet en tabel først, og derefter har jeg angivet at formlen kan hedde 2/10 del. men aner ikke om det er rigtigt :(


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. november 2011 af mathon

         

                                      p(d) = 0,1·d + 1

hvor
          P(d) er trykket/pressure i atmosfære i dybden d
          d er dybden i meter


Svar #2
08. november 2011 af warz0ne (Slettet)

okay men hvorfor 0,1 og 1 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af mathon

du kan jo også skrive

                                              p(d) = (d/10) + 1

i dybden 0
dvs ved
vandoverfladen
er trykket

                                              p(0) = (0/10) + 1 = 1
          

 


Svar #4
08. november 2011 af warz0ne (Slettet)

tak jeg er lidt mere med nu :) .. men fx. p og d det er noget man selv har valgt ikk ? der kunne fx også stå a ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. november 2011 af mathon

du må ikke være fastlåst i skriveformen

                                                     y = 0,1x + 1

hvor
               a og b i
                                 y = ax + b skal forklares

men i fysik hedder trykket p        
og dybden kaldes naturligt for d        
og derfor
                                              p(d) = (d/10) + 1

........

man kan naturligvis bruge hvilke bogstaver, man vil,
når blot deres betydning forklares, hvis det skal
kommunikeres til andre.

 


Svar #6
08. november 2011 af warz0ne (Slettet)

hmm men skal der altid være + 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2011 af mathon

 

           hvorfor er du ikke med på, at trykket er 1 atm i vandoverfladen?

           inden du overhovedet er begyndt på "nedstigningen" i vandet er trykket forud 1 atm!!!


Svar #8
08. november 2011 af warz0ne (Slettet)

oki jeg er helt med det med bogstaverne :)


Svar #9
08. november 2011 af warz0ne (Slettet)

det får man jo ikke afvide ?


Svar #10
08. november 2011 af warz0ne (Slettet)

det står jo overhovedet inge  steder i opg. hvor skulle jeg vide det fra ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Dybden d=0 svarer til vandoverfladen. Det er oplyst, hvad trykket er der.


Svar #12
08. november 2011 af warz0ne (Slettet)

okay tak :)

 


Skriv et svar til: atmosfære og vanddybde??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.