Matematik

2 ligninger

09. november 2011 af jonasbay123 (Slettet)

Hej har et matematik aflevering til imorgen , hvor der er to lingninger i og må være ærlig at sige jeg er blank i dem , håber nogen kan hjælpe mig :)
- på forhånd tak

 

b)  (3x – 1)2 – 2(2 – x)2 = 7x2 + 13


c) (5x + 1)·(2 – 3x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af PeterValberg

Går ud fra at ligningen ser sådan ud:

b) husk kvadratsætningerne:

(3x – 1)2 – 2(2 – x)2 = 7x2 + 13
9x2 + 1 - 6x -2(x2 + 4 - 4x) = 7x2 + 13
9x2 + 1 - 6x -2x2 - 8 + 8x = 7x2 + 13
2x = 20
x = 10

c) gang hver af leddene i den ene parentes "ind på" hvert led i den anden

(5x + 1)·(2 – 3x) = 0
10x - 15x2 + 2 - 3x = 0
-15x2 +7x +2 = 0

løses som du sædvanligvis løser en andengradsligning :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. november 2011 af jonasbay123 (Slettet)

Tusind tank for hjælpen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er vel ikke grund til at løse ligning c) som en sædvanlig 2.-gradsligning, når den nu er pænt faktoriseret, og man ved hjælp af nulreglen for et produkt kan aflæse rødderne uden ret meget beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2011 af PeterValberg

#3 ja, det har du da ret i :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 2 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.