Matematik

Optimering

09. november 2011 af tonedøv (Slettet) - Niveau: B-niveau

1)

En åben kasse skal have kvardratisk bund og rumfanget 4000 cm3.

Bestem siden i bunden og kassens højde, så overfladen bliver mindst muligt.

 

2)

Samme men bare med kassen lukket

 

 

 

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan opstille en ligning for Overfladen:

Edit: O = a^2+4*a*h

Du ved at  V =4000cm3= a^2*h eller at: h = 4000/a^2

Sæt det h ind i ligningen for overfladen

O = a^2+3a*4000/a^2 = a^2+4*4000/a

Hvornår har denne funktion mimimum?

Det samme kan gøres for den lukkede


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.