Matematik

5a-(2b-3a)=???

09. november 2011 af Josefine4 - Niveau: 9. klasse
Jeg sidder lige med noget Algebra og er lidt i tvivl om disse to udregninger er korrekte: 5a-(2b-3a) = 5a-2b+3a=2b+8a..... 4(a-2b) -3a=4a-6b.... På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af S95 (Slettet)

Det er de ikke helt!

5a-(2b-3a) =

5a + 2b - 3a =

2a+ 2b


Når det er en minus parantes skifer den fortegn! :O

Så lidt! :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første er ikke korrekt, for du ændrer pludselig fortegn på leddet -2b .

Den anden er heller ikke korrekt: 4(a-2b) -3a = 4a -8b -3a = ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt, hvad du laver der. Du har slet ikke forstået, hvordan man hæver en minusparentes.

Så lidt er det åbenbart heller ikke.

5a -(2b -3a) = 5a -2b + 3a = 8a - 2b


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2011 af S95 (Slettet)

Det skal man da også! :D 

Det er jo en minus parantes og så laver man foretegnet om! 

Men du har nok ret, du er meget bedre end mig til dette! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2011 af mette48 (Slettet)

#4

5a-(2b-3a) =                inde i parentesen foran 2b står der et usynligt +

2 er jo det samme som +2 (ikke -2)

5a-(+2b-3a) =             når du hæver () ændres fortegnene inde i parentesen

5a -2b +3a


Svar #6
09. november 2011 af Josefine4

Tak for svar. Så dvs. at den første skal give 8a-2b og den anden 8b-1a?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Den anden opgave har resultatet a -8b , se #2.


Svar #8
09. november 2011 af Josefine4

#7 Okay, men er det ikke lige meget, om den for det første hedder 1a og a? Og for det andet om man skriver 8b-1a og 1a-8b?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

8b-a og a -8b er da bestemt ikke det samme. De er jo hinandens modsatte, da 8b-a = -(a-8b) .


Svar #10
09. november 2011 af Josefine4

Ah okay, på den måde. Så det er altid a der står først?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, a behøver da ikke at stå først. Man kunne også skrive resultatet   -8b + a . Man skal bare ikke begynde at ændre fortegn på leddene.


Svar #12
09. november 2011 af Josefine4

Okay, tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: 5a-(2b-3a)=???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.