Matematik

Differentialkvotient

09. november 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig med det her:

Vis at linjen med ligningen y=3x-(9/2) er tangent til grafen for f(x)= 1/2x2

På forhånd mange tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find det punkt (x0 , f(x0), hvor grafen for f(x) har en tangent med samme hældningskoefficient a som den givne linie, ved at løse ligningen f'(x0) = a . Vis, at dette punkt ligger på den givne linie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af mathon

 

    hvis linjen er tangent til grafen for f(x) = (1/2)x2
    skal

                          f '(xo) = xo = 3

    opstil selv
        tangentligning i punktet (3;(9/2)) og kontroller, om du får  y = 3x - (9/2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Skærer de hinanden?

Prøv at bruge tangentens ligning

y-y0 = a(x-x0)

Hvor a jo er differentialkvotienten.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

Sæt funktionen lig med tangenten og løs for x. Indsæt dette x i enten funktionen eller tangenten og så har du et fælles skæringspunkt for de to funktioner.


Svar #5
09. november 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

Mange tak :)

 


Svar #6
09. november 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

Jeg har prøvet, og jeg forstår det stadig ikke.. Nogen der måske kan forklare det på en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den givne linie y = 3x -(9/2) har hældningskoefficienten 3 . For at finde, hvor grafen for f(x) har en tangent med samme hældninge, løser vi ligningen f'(x) = 3, dvs x = 3 . Grafen for funktionen f(x) har derfor en tangent med hældningen 3 i punktet (3 , f(3)) = (3 , 9/2) . Den givne linie med ligningen y = 3x -(9/2) har for x = 3 y-koordinaten 3·3 -(9/2) = 9/2 . Det betyder, at punktet (3 , 9/2) også ligger på den givne linie, hvorfor denne linie er tangent til grafen for f(x) .


Svar #8
10. november 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

1000-tak for at I hjalp mig <3


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.