Matematik

Isolere y i ligning

10. november 2011 af milz1901 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

 

jeg sidder og roder med følgende ligning: 

20 = y + x + y + ½ * 2 * Pi * (½x)

Mit problem er så at få isoleret y ??? I need help! 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

½*2*pi*(½x) skal ses som et led du trækker over. herefter trækker du x'et over og så står der y+y der er det samme som 2y, så du skal bare dividere med 2 på begge sider.


Svar #2
10. november 2011 af milz1901 (Slettet)

Altså .... det vil sige:

2y/2 = (x + ½ * Pi *(½x)) / 2 ???? 

Som så vil blive til: 

y = ((Pi + 4) * x) / 8  ??? 

 


Skriv et svar til: Isolere y i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.