Matematik

Hjælp!!!Ligninger.

10. november 2011 af louisevaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

her er lige nogle ligninger som jeg har problemer med. håber i vil hjælpe mig. har virkelig store problemer med dem.

 

a: 4x/5=(2x-1)/3

b: x * (4-x) + 10 = (2x-3x^2)/3

c: 3/(x-2)=3/(1-2x)

 

håber virkelig på hjælp, da den skal afleveres inden halv tolv. og ligninger er ikke min stærke side.

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af PeterValberg

a)
multiplicér begge sider med 5 og derefter 3 (så er brøkerne væk)

saml x'erne på den ene side af lighedstegnet, de "almindelige" tal på den næste

reducér

dividér begge sider med et tal, således x står tilbage som x (altså 1x)

x = -2,5 (skulle du gerne ende op med)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp!!!Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.