Matematik

Meget nem opgave,

10. november 2011 af pigen001 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

prisen på en liter benzin steg fra 7,50 kr til 9,00 kr
hvor mange % steg den med?
Derefter faldt prisen til 8,46 kr. hvor mange % faldt prisen med

kan ik huske hvordan man gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af Chirin (Slettet)

Hej.

A) Du skal finde forskellen mellem 7,50 og 9,00 --> 2,50 kr 

Så skal du dele 2,5 kr med de oprindelige 7,50 kr og gange det med 100 %:

2,50/7,50 x 100 % = 33, 33 % stigning

 

B) Du skal igen finde forskellen mellem 9,00 kr og 8,46 kr --> 0,54 kr

Så skal du dele 0,54 kr med 9,00 og gange med 100 %:

0,54/9,00 x 100 % = 6 % fald.


Svar #2
10. november 2011 af pigen001 (Slettet)

Okay 1000 tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

A) Du skal beregne forskellen korrekt. Dit resultat er ikke korrekt, da 9,00 - 7,50 = 1,50 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2011 af Chirin (Slettet)

Upser..Men fremgangsmåden er rigtig nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, fremgangsmåden er da korrekt.


Skriv et svar til: Meget nem opgave,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.