Matematik

taylorpolynomium

11. november 2011 af 11111111 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen.. jeg har denne opgave..

 

Jeg vil gerne have en hint om hvordan jeg kunne komme i gang.. Jeg har ikke selv ingen ideer..

 

 

på forhånd tak

Vedhæftet fil: 1.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

For at beregne Taylorpolynomiet ud fra π/2 skal man beregne y(π/2), y'(π/2), y''(π/2) og y'''(π/2) . Benyt diffferentialligningen til at beregne de 3 højere afledede og indsæt t = π/2, x1 = 6, og x2 = 1 til beregning af de nødvendige funktionsværdier.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. november 2011 af peter lind

Du skal bruge y(π/2), y'(π/2), y''(π/2)

y(π/2) er direkte opgivet.

y'(π/2) kan du finde ved at sætte de kendte værdier ind i differentialligningen

y''(π/2) finder du ved at differentiere differentialligningen. På venstre side står  nu y''(t) på højre side kender du alle led for t = π/2


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2011 af Neenat (Slettet)

Jeg er igang med samme opgave. Men jeg har problemer med at differentiere differentialligningen for at finde y''(π/2).

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2011 af peter lind

brug reglen om differentiation af et produkt med den ene funktion y(t)+x3+3 og den anden funktion sin(t)


Skriv et svar til: taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.