Matematik

Eksponentielle vækstfunktion

11. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hej..
Jeg er helt lost ved denne opgave.. En, som vil prøve, at forklare mig den?

Bestem regneforskriften for den eksponentielle vækstfunktion, som opfylder de givne betingelser:
 

a) Grafen går gennem (0,95) og den relative funktionstilvækst er 14%

På forhånd tak!!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2011 af peter lind

Funktionen er b'(1+0,14)t


Svar #2
11. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Ja, men jeg kan ikke komme videre derfra :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2011 af peter lind

Brug at du ved hvad resultatet er for t=0


Svar #4
11. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Så bare 0,95 * 1.14x ? :S forstår den virkelig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

At grafen går gennem punktet (0 ; 95) betyder, at f(0) = 95 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2011 af mathon

                                   indsæt i

                                                           f(x) = y = b·1,14x

                                                           f(0) = 95 = b·1,140


Svar #7
12. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se.. Men f(0) = 95 = b·1,140 er da ikke nok svar :S

Skal jeg sætte 95 ind på b's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke det endelige svar; men de udregninger burde sætte dig selv i stand til at opstille den færdige regneforskrift for f(x). Forskriften er f(x) = b · ax , og du har fået værdierne for a og b serveret nu.


Svar #9
13. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Ja, jeg har.. Men det er vel bare. f(0) = 95 * 1,140 ?

Jeg har vel ikke brug for et antal terminer, så det sættes vel bare en i 0?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Nej, det er ikke bare sådan. Du har tilsyneladende ikke fattet, at du skal angive forskriften for funktionen f(x).


Svar #11
13. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Tak, for ordvalget "fattet". Men nej, jeg tror ikke, at jeg har forstået det fuldt ud. Så har jeg f(x) = 95 * 1,14x


Skriv et svar til: Eksponentielle vækstfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.