Matematik

kodinatsystem

12. november 2011 af SilleSøndergaard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan sætter man en ligning f.eks. y = 68 - 7x ind i et kodinatsystem? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Hvad for et program bruger du?


Svar #2
12. november 2011 af SilleSøndergaard (Slettet)

word 2003.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Hvis du bruger office, kender jeg ingen anden måde end at skrive nogle værdipar der gør ligningen sand i excel. Herefter kan du danne et x-y diagram og lave en tendenslinje.


Svar #4
12. november 2011 af SilleSøndergaard (Slettet)

hvis jeg nu gjorde det i hånden, hvordan skal jeg så regne ud hvor skæringspunktet og sådan noget er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Ved skæringen med x-aksen er y=0

Derfor bliver ligningen til 0 = 68- 7 x ⇒ x = 68 / 7 = 9,7

Dvs. at skæringspunktet med x-aksen er (9,7 ; 0)

Tilsvarende kan skæringen med den anden akse findes ved at sætte x=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2011 af mette48 (Slettet)

y = 68 - 7x

Lav nogle talpar (evt i sildeben)

x=0 ⇒ y=68-7*0 = 68               (0,68)

x=10 ⇒ y=68-7*10 = -2            (10,-2)

brug små enheder på akserne, f.eks 1 mm


Skriv et svar til: kodinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.