Kemi

Redoxreaktion

12. november 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Denne redoxreaktion 2 Al(s) + 3 Ag2S(s) ---> 2 Al3+(aq) + 6 Ag(s) + 3 S2-(aq) skulle være afstemt korrekt?

Men fremgangsmetoden virker lidt uforståelig for mig, kan nogen forklare den til mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2011 af mathon

 

                                     0         +1                  +3            0
                                     Al   +   Ag2S     --->    Al3+   +    Ag    +    S2-  

 

       op   ned    antalsforhold   antal
Al     3                      1                2                                               (da mindsteantallet for Ag er 2)
Ag            1              3                6

 

                                    2 Al   +  3 Ag2S     --->   2 Al3+   +   6 Ag    +   3 S2-


Svar #2
12. november 2011 af mathbj (Slettet)

Men hvorfor siger man ikke bare: Al   +  Ag2S     --->   Al3+   +  2 Ag    +   S2- så er der lige mange på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2011 af mathon

  

                                          ...har du tjekket ladningen?


Svar #4
12. november 2011 af mathbj (Slettet)

Men plejer det at have en rolle i forhold til koefficienterne? Hvorfor kan der fx ikke lige så godt være 1 Al på hver side, stedet for 2 Al?  


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. november 2011 af mathon

 

      ...du har katastrofalt hårdt brug for repetition af afstemningsregler   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)

jeg kopiere lige mine notater ;)

En reaktion hvori atomer afgiver eller optager en elektron.

Procedure for afstemning:
1. angiv OT for de stoffer, der ændrer OT ved reaktionen
2. Find stigning og fald i OT for disse grundstoffer
3. sæt koefficienter på, så stigning bliver lige så stor som det samlede fald i OT.
4. find den samlede ladning på hver side af reaktionspil
5. afstem ladningsforskellen
H+ ved sur opløsning
OH- ved basisk
OH- eller H+ på højre side ved neutral opløsning
6. afstem H-atomer som vand


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)

Oxidationstal:

regler for kemiske forbindelser er:
OT(oxygen) = -2
OT(hydrogen) = +1

Alle atomer tildeles et oxidationstal (kan være 0, negativt eller positivt) der angiver hvor mange elektroner et atom har afgivet eller optaget i forhold til det frie atom med uberørt elektronstruktur.

Et atom med uberørt elektronstruktur tildeles OT=0
For hver elektron et atom afgiver, stiger OT med 1.
For hver elektron et atom optager, falder OT med 1.

 

 

 

 


Svar #8
12. november 2011 af mathbj (Slettet)

Tak for det!


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.