Matematik

Cosinus

12. november 2011 af Milena11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave, som er formuleret sådan:

Lad ABC være en retvinklet trekant (hvor C er den rette vinkel). Beregn de resterende vinkler og sider og arealet når:

<B = 55°, a = 5 

- Hvordan regner jeg så ud hvad resten er, hvis cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er længden af den hosliggende katede divideret med længden af hypotenusen? 
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af peter lind

A = 90º-B

cos(B) = a/c

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Den sidste vinkel er 180 - 90 - 55

Siderne kan efterfølgende bestemmes som cos(v) = hos/hyp

Har du set det her:

http://frividen.dk/default.aspx?catid=c9ebdf91-7558-4e1b-8376-0db664f9c0e0&tabid=67


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2011 af mathon

                      c = a / cos(B)

                      tan(B) = b/a

                     


Skriv et svar til: Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.