Matematik

retningsvektor og parameterfremstilling

13. november 2011 af hansemad (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er to vektorer →a og →b givet ved

→a = 2 / 3

→b = 5 / -1

En linje m går gennem punktet P(3,7) og står vinkelret på →a

a) Bestem en parameterfremstilling for m.

 

Først skal jeg vidst finde retningsvetoren til m, som står vinkelret til →a. Men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af PeterValberg

som retningsvektor for linjen kan du bruge tværvektoren til vektor a

 denne vil have koordinatsættet (-3 2)

idet en vektor og dens tværvektor er ortogonale

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. november 2011 af hansemad (Slettet)

Vil parameterfremstillingen se sådan ud:

(x y) = (3 7) + t(-3 2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af PeterValberg

ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: retningsvektor og parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.