Matematik

Betingede sandsynligheder, binomial

13. november 2011 af pura (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder fast i en opgave, som omhandler betingede sandsynligheder og binomiale fordelinger. Er der nogen, der kan hjælpe mig på det område?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formuler dine konkrete spørgsmål her; så er der sikkert nogen, der kan hjælpe dig.


Svar #2
13. november 2011 af pura (Slettet)

Det er en lang opgave, som omhandler en binomialfordelt variabel Y = Xt

Til de første spørgsmål antager man, at X1 og X2 er uafhængige

Sandsynligheden for at få succes (Xt =1) er 10 procent (0,10). Sandsynligheden for at få en fiasko er 1-0,10 = 90 %.

Jeg skal finde sandsynligheden P(X2 =1) ud fra følgende informationer og finde ud af om X2 og X1 er uafhængige:

Sandsynligheden for X2 er givet ved:

P(X2 = 1 ι X1 = 1) = 0,24 (sandsynligheden for at der er succes i X2 betinget på, at der også er succes i X1)

P(X2 = 1 ι X1 = 0) = 0,04 (sandsynligden for at der er succes i X2 betinget på, at der er fiasko i X1)

Jeg tænkte på at bruge Bayes formel..

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis X1 og X2 er uafhængige, er

P(X2 = 1 ι X1 = 1) = P(X2 = 1) · P(X1 = 1)


Svar #4
13. november 2011 af pura (Slettet)

Den information har jeg også brugt til de tre første spørgsmål i opgaven, hvor det er givet i opgaven, at de to bernoulli variable er uafhængige :). Men her skal jeg så finde ud af om de er uafhængige. Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde X2 :/


Svar #5
13. november 2011 af pura (Slettet)

*Hvordan jeg skal finde P(X2 = 1) :/


Svar #6
13. november 2011 af pura (Slettet)

Jeg skal nemlig bruge informationen om X2 og X1 er uafhængige eller afhængige til at besvare de næste par spørgsmål, fordi formlerne er forskellige for afhængige stokastiske variable kontra uafhængige stokastiske variable.


Svar #7
13. november 2011 af pura (Slettet)

Er der ikke nogen, der kan komme med et hint til hvordan jeg skal kombinere de to betingede sandsynligheder og komme frem til sandsynligheden for at der er succes i X2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2011 af andershorsted (Slettet)

Du kan benytte "law of total probability" til at finde P(X2 = 1). Da hændelserne X1=0 og X1=1 er en partition af udfaldsrummet gælder der

P(X2 = 1) = P(X2 = 1 | X1=0)*P(X1=0) + P(X2=1 | X1=1)*P(X1=1)

hvilket i dit tilfælde giver

P(X2=1) = 0.04*0.9 + 0.24*0.1 = 0.06


Skriv et svar til: Betingede sandsynligheder, binomial

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.