Matematik

HJÆLP !

14. november 2011 af øhmmm (Slettet)

Et bogforlag bestiller på trykkeriet 2000 bøger. Den samlede trykpris er 27.500 kr. Find trykprisen pr. bog.

 

Forlaget sælger 1650 af bøgerne med en fortjeneste på 60 %. Resten sælges på udsalg for 16,50 kr. pr. stk. Find den samlede salgpris for bøgerne.

Hvor meget tjener forlaget ialt på bøgerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Tag den samlede bogpris og divider med antallet af bøger for at finde trykprisen pr. bog. 

Find dernæst ud af, hvor mange af bøgerne, der sælges på udsalg, ved at trække det antal, som forlaget sælger med en fortjeneste på 60% fra det antal, som bogforlaget bestiller.

Forlaget sælger 1650 bøger med en fortjeneste på 60 %.
Du har tidligere fundet trykprisen pr. bog. Denne pris sælges med en fortjeneste på 60 %.

Udnyt, at 60 % = 1,6.

Efterfølgende sælges resten på udsalg. Tidligere har du fundet ud af, hvor mange af bøgerne der blev solgt på udsalg. Dette antal ganger du med 16,50 for at finde prisen i kr. pr. stk. 

Nu har du altså to tal, der tilsammen giver prisen på salget af bøgerne. 
Dernæst trækkes 27.500 fra dette tal for at finde ud af, hvor meget forlaget tjener i alt på bøgerne. 


Svar #2
14. november 2011 af øhmmm (Slettet)

forstår ikke den sidste sætning har gjordt sådan her  


Svar #3
14. november 2011 af øhmmm (Slettet)

27500:2000=13.75 kr

2000-1650= 350

350*16.50=5775

også ved jeg ikke hvordan jeg skal renge den sidte ud

 


Skriv et svar til: HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.