Matematik

f(x) = √x + x med punkterne P(4,6)

14. november 2011 af PedoPandaPropaganda (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = √x + x   med punkterne P(4,6)

Hvordan bestemmer jeg tangentens ligning? :0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Punkterne? Der er et enkelt punkt P.

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
14. november 2011 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Øhhhmm kan du uddybe?


Svar #3
14. november 2011 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Jeg er i tvivl om hvordan jeg differentier den


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her er x0 = 4 , og f(x0) = f(4) = 6 .

Man skal yderligere beregne f'(4) . Bestem først f'(x) og beregn så f'(4) .


Svar #5
14. november 2011 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Jeg vil bare vide hvordan jeg differentier den


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt den generelle formel (xn)' = n·xn-1 på hvert af de to led i funktionen.


Svar #7
14. november 2011 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Takker :)

 

+1 til dig eller hvad det nu hedder


Skriv et svar til: f(x) = √x + x med punkterne P(4,6)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.