Matematik

Bevis for rødderne i et andengradspolynomium

15. november 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg kunne godt bruge noget hjælp til at bevise rødderne i et andengradspolynomium. Skal man lave tre beviser, da et andengradspolynomium kan have enten ingen, én eller to rødder?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af mathon

 

               ax2 + bx + c = 0                           begynd med at multiplicere med 4a


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)


Svar #3
15. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvorfor skal man gange med 4ac?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2011 af mathon

                 det var med 4a


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2011 af mathon

 

                 4a2x2 + 4abx + 4ac = 0  

                 (2ax+b)2 - b2 = -4ac

                 (2ax+b)2  = b2 - 4ac = d

                 |2ax+b|2 = d

         


Svar #6
15. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

#2 Så man skal kun gange med 4a?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2011 af mathon

   for
            d>0
                        |2ax+b|2 = (√(d))2

                        2ax+b = ±√(d)

                        2ax = (-b±√(d))

                        x = (-b±√(d)) / (2a)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2011 af mathon

   for
            d=0
                        |2ax+b|2 = (√(d))2

                        2ax+b = 0

                        2ax = -b

                        x = -b / (2a)

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2011 af mathon

   for
            d<0                     
                          ingen reel løsning 

 


Skriv et svar til: Bevis for rødderne i et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.