Fysik

Energi og samlede arbejde

15. november 2011 af matthie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. Jeg er stødt på et problem med en fysikopgave. Håber i kan hjælpe mig :)

Har selv gjort et forsøg, men kan ikke komme videre.

Opgaven lyder: En cyklist holder til at begynde med stille ved toppen af en 15 m høj bakke. Bakkens længde er 200 m. den samlede masse af cyklist og cykel er 85 kg. Cyklisten kører nu på frihjul ned ad bakken, og ved bakkens fod er hastigheden 30 km/h.

a. Beregn det samlede arbejde på cyklist og cykel udført af modstandskraft3en fra vej og vind

Mit bud er noget a la det her: Start: m*g*h -> 85kg*9,82m/s2*0,015km

Slut: ½*m*V2=½*85kg.... og så noget med jeg skal trække de to resultater fra hinanden, men kan bare ikke komme videre derfra....

Er jeg på rette vej eller ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2011 af mathon

  

                ...du er på rette vej

   30 km/h = (25/3) m/s


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. november 2011 af mathon

 

                            m·g·h - (1/2)·m·v2

                           A = (0,85 kg)·(9,81 N/kg)·(15 m)   -   (1/2)·(0,85 kg)·((25/3) m/s)2


Svar #3
15. november 2011 af matthie (Slettet)

Super mange tak :D

Kan det så passe at det gi'r 95,56 J?


Skriv et svar til: Energi og samlede arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.