Matematik

Beregning af forskrift af liniær funktion

15. november 2011 af krell (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en matematik opgave hvor jeg har fået oplysningerne:

Den lineære funktion g er bestem ved, at g(-2) = -1 og g(3) = 9

Nu skal jeg så bestemme forskriften for g, men jeg ved ikke hvordan??

Derudover har har jeg også en opgave hvor der står:

Bestem en forskrift for g o f

Hvad skal jeg gøre her??

Forskriften for f er:

f(x) = x^2 + 4x + 1, x ∈ ]-∞;1]


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for g(x) er forskriften for den rette linie gennem punkterne (-2 ; -1) og (3 ; 9) . Bestem hældningskoefficient og akseskæring, eller benyt topunktsformlen for den rette linie.

Dernæst findes forskriften for den sammensatte funktion

(gºf)(x) = g( f(x) ) = g(x2 + 4x +1)


Svar #2
15. november 2011 af krell (Slettet)

Tusind tak for det :D


Skriv et svar til: Beregning af forskrift af liniær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.