Almen studieforberedelse (AT)

Hvordan virker logaritmers ved måling og udregning af fx protolyse og amfolyttiske elementer fx vand.

16. november 2011 af tboutzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal skrive en opgave i at med MAT og KEMI, et af mine spørgsmål er "Hvordan virker logaritmers ved måling og

udregning af fx protolyse og amfolyttiske elementer fx vand." jeg ved godt hvad protolyse og amfolytte er. men jeg er

helt blank med hvad jeg skal skrive... nogen der har nogle ideer der kan få mig igang?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2011 af mathon

hvad menes med
                                     "...hvordan virker"?

til forenkling af beskrivelsen
har man bl.a. indført

                                            pH = -log([H3O+])

                                            pOH = -log([OH-])

                                            pKs = -log([Ks])


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2011 af mathon

rettelse
                                            pKs = -log([Ks])   --->  pKs = -log(Ks)


Svar #3
16. november 2011 af tboutzen (Slettet)

altså, hvis man skal forklare det med ord ja, hvad burde jeg skrive om? eventuelle eksemplar på hvad jeg kan bruge i

min AT opgave af beskrivelse eller links til hvor jeg kan læse lidt om det.  ikke sådan  så du eller nogen andre skal

lave min opgave. Men skal bruge lidt til at guide mig på rigtige vej.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2011 af mathon

          definition af pH     herunder det praktiske heri

          argumentation for indførelse
          af syrers protolysegrad
                                                         α = [H3O+] / cs  = 1 / (1+10pKs-pH)
          sammenhængen
                                                         pH + pOH = 14        ( ved 25ºC )
         
          pufferligningen
                                                         pH = pKs + log(α/(1-α))

dvs
         en beskrivelse af de kemiske begreber udtrykt matematisk


Svar #5
16. november 2011 af tboutzen (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Hvordan virker logaritmers ved måling og udregning af fx protolyse og amfolyttiske elementer fx vand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.