Matematik

Hjælp til ligning med brøk

16. november 2011 af Astx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder her og river mig i håret for jeg kan simpelthen ikke finde ud af at løse denne ligning:

7 -y/2 (som brøk) = 8

Jeg ved at resultatet skal give -2, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal lave mellemregningen.
Nogle der kan forklare mig (gerne skåret ud i pap), hvordan jeg skal gøre? :S
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af PeterValberg

altså 

(7-y)/2 = 8      (gang begge sider med 2)
7 - y = 16        (træk 7 fra på begge sider)
-y = 9               (gang begge sider med -1)
y = -9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. november 2011 af Astx (Slettet)

Tusind tak for svaret! :)

Det forvirrer mig dog lidt at du får -9 som resultat.
Der står i facitlisten at resultatet er -2, og det siger min lommeregner også...


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af PeterValberg

#2

Nå, så hedder stykket ikke (7-y)/2 = 8 med  7 - (y/2) = 8 istedet for, så passer facitlisten y = -2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. november 2011 af Astx (Slettet)

Okay, tusind tak! :D


Svar #5
16. november 2011 af Astx (Slettet)

Arh, hvor irriterende, nu kan jeg kun få det til at give -9!

7-y/2=8

7-y/2 x 2 = 8 x 2

7 - y = 16 - 7

Y x -1 = 9 x -1

Y = -9

Det vil ikke give nogen mening, der er et eller andet jeg gør helt forkert men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad det er.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2011 af greg0065 (Slettet)

7 - y = 16 - 7

Trækker 7 fra på bege sider

-y = 16 - 7 - 7


Svar #7
16. november 2011 af Astx (Slettet)

Mange tak, nu giver det lidt mere mening...


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2011 af mette48 (Slettet)

#5 glemmer at gange 7 med 2

 

7 - (y/2) = 8  ganger med 2

14-y=16     trækker 14 fra på begge sider

-y=2          deler med (-1)

y=-2


Skriv et svar til: Hjælp til ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.