Matematik

bevis skæringspunkt på x-aksel for parabel

16. november 2011 af Nicklassp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle kloge mennesker:)

Jeg sidder lidt fast i et problem, jeg har en parabel der har formelen

g(x)=5.09328*e^(-x^2)-0,09328

Parabelen skæring på -2 og 2 på x-akselen, og jeg skal bevise at den gør det, hvordan det? .. har forstået det er noget med at difransere den, sætte den lig nul, og sætte den ind på y's plads, men hvad er y's plads? Håber i kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2011 af mette48 (Slettet)

Når parabelen skærer x-aksen i -2 er y samtidig 0

indsæt -2 i stedet for x og regn højresiden ud. Hvis det giver 0 er det parabelens skæring med x aksen

indsær også x=2 på samme måde


Svar #2
16. november 2011 af Nicklassp (Slettet)

mange tak for hjælpen!:D

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af peter lind

Det er ikke en parabel. Vis at g(-2) = g(2) = 0


Svar #4
16. november 2011 af Nicklassp (Slettet)

Hvordan?:D

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2011 af mette48 (Slettet)

Tak #3 jeg troede det var mig der ikke kunne læse funktionen

#4 læs #1 igen

og gør som der står denne gang.

har du problemer med at indsætte så spørg om precis det du har problemer med


Skriv et svar til: bevis skæringspunkt på x-aksel for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.