Kemi

kemi-hjælp?

16. november 2011 af giraffenh (Slettet)

Hej har brug for hjælp:/ hvis i bare kan hjælpe med éen af opgaverne villejeg være meget glad!

Opgave 1 lyder:

Bestem massen af kaliumpermanganat, der skal afvejes, hvis vi ønsker at lave 250 mL 0,5 M opløsning af stoftet

Jeg har beregnet:

Vi kender formlen n=c*V
n=c*V ? 0,5M*0,250L = 0,0625 mol
Dernæst benytter vi formlen m=M*n
m(KMnO4)=(39,10+54,94+16,00*4)g/mol*0,0625 mol =9,8775 g... (????)

 

Opgave 2(VED DEN ER FORKERT MEN KAN IKKE SE HVOR!)

Bestem massen af jern(II)sulfat, der skal afvejes, hvis vi ønsker at lave en liter 0,1 M opløsning af stoffet

- Jeg skal finde massen af FeSO4- og udregner først molarmassen
M(FeSO4-)=(55,85+16,00*4+32,07)=151,92 mol/g
Dernæst udregner jeg stofmængdekoncentrationen
n(FeSO4-)=0,1M*1L=0,1mol
Dernæst benytter jeg formlen m=n*M og sætter mine værdier ind:
m(FeSO4-)= 0,1mol*151,92 mol/g = 15,192 g  :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af mathon

Opgave 1
                     
m = V·c·M = (0,250 L) · (0,5 mol/L) · (158,03 g/mol) ≈ 19,75 g
 

Opgave 2
                     
m = V·c·M = (1

                      m = (1,0 L) · (0,1 mol/L) · (151,91 g/mol) ≈ 15,2 g
 

 


Svar #2
16. november 2011 af giraffenh (Slettet)

Tak mathon!


Skriv et svar til: kemi-hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.