Matematik

diff

16. november 2011 af uiouio (Slettet)

se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: diff.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at differentiere funktionen f(x) = ln(x + √(x2+1)) .

Det gøres ved at bruge reglen for differentiation af en sammensat funktion flere gange. Man differentierer først ln(...) og får 1/(...) , som så skal ganges med differentialkvotienten af (...), dvs den afledede af
(x + √(x2+1)) .

Man har her

(x + √(x2+1))' = (x)' + (√(x2+1))' = 1 + 1/(2√(x2+1)) · (x2+1)' = 1 + 2x/(2√(x2+1))

Deter alt dette, der bliver ganget på 1/(x + √(x2+1))


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2011 af mathon

  

    d(ln(y))/dx = (1/y)·(dy/dx)                                                                                          det var det ene ettal

    d(x+√(x2+1))/dx = 1 + 1/(2√(x2+1)) · d((x2+1))/dx   = 1 + 2x/(2√(x2+1))                      her det andet


Svar #3
16. november 2011 af uiouio (Slettet)

hvis jeg differentiere (x + √(x2+1))

giver det 1+ x / √(x2+1)

men hvordan får jeg så 2 i tæller og nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at forlænge brøken med 2.


Svar #5
16. november 2011 af uiouio (Slettet)

se fil igen

Vedhæftet fil:diff.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det kommer jo frem ved at forlænge 1 med nævneren for brøken inde i parentesen.


Skriv et svar til: diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.