Matematik

eksponentielle

16. november 2011 af 12hus (Slettet)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af PeterValberg

du har et punkt (20; 5,5) hvor x-værdien er temperaturen og y-værdien er aktiviteten

derudover ved du at fordoblingskonstanten T2 er 10, hvilket hører sammen med en eksponentiel funktion
efter modellen f(x) = b·at

der gælder at: T2 = ln(a)/ln(2)

brug dette til at bestemme værdien for a
brug oplysningen f(20) = 5,5 til at bestemme b
dermed får du en forskrift og f(30) skulle være lige "ud af landevejen"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. november 2011 af 12hus (Slettet)

når okay på de måde


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af mathon

                    f(to+10) = 2f(to)

                    f(30) = f(20+10) = 2f(20) = 2·(5,5 m/min) = 11,0 m/min

                 

   

 

 

                 


Skriv et svar til: eksponentielle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.