Matematik

differentialligningen

17. november 2011 af Px (Slettet)

Bestem den lsning til differentialligningen f' = -15-3f(t),   , der opfyld 
f(0) = -3   ( med hjælpemidler ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af mathon

 

                         f(t) = y = C·e-3t - 5       gennem (0,-3)

                        -3 = C·e-3·0 - 5 = C - 5

                         C = 2
konklusion
                         f(t) = 2·e-3t - 5
                           

            


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2011 af PeterValberg

den viste diff.ligning er af typen y' = b - ay hvor væksthastigheden afhænger lineært af y

den har den fuldstændige løsning:

y = b/a +c·e-at

hvor c er en konstant, du kan bestemme vha oplysningen f(0) = -3

det bliver således til:

y = -5 + c·e-3t

indsæt nu oplysningen og bestem værdien for c (giver c = 2) og få derved den partikulære løsning.

med CAS (TI-nspire)

desolve(y'=-15-3·y and y(0)=-3,t,y)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
17. november 2011 af Px (Slettet)

okay tusind tak men så tænker jeg på hvis den går gennem punktet ( -1/2,3) 

opgaven lyder a) Bestem den lsning til differentialligning d/dx ((d(x)) = 2f(x) - 4   hvis graf gr gennem punktet  ( -1/2,3).


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2011 af PeterValberg

samme type opgave, - andre tal og fortegn :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.