Matematik

Differentialregning

17. november 2011 af lassekasse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen med forskrift
f(x) = − x2 + 10
har en tangent t med stigningstal – 6.
Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t.
Tangenten t skærer koordinatsystemets akser i to punkter der betegnes A og B.
Bestem ved håndkraft arealet af trekant AOB, hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Her har jeg fundet tangentens ligning:

y = -6x + 19

Men hvordan skal jeg beregne arealet af trekant AOB?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2011 af PeterValberg

Trekanten må nødvendigvis være retvinklet

linjen skærer y-aksen i (0,19) altså kan du sætte højden til 19

løs lligningen -6x+19=0     =>    x = 19/6     (det er din grundlinje)

T = ½·19·19/6 = 192/12 = 361/12 ≈ 30,1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. november 2011 af lassekasse (Slettet)

Hvordan finder jeg så ud af den her?
Betragt funktionerne f og g med forskrifter
f(x) = 4x2 + 2x + 5 og g(x) = − x2 + 12x + 7
Der findes en værdi af x0, så tangenterne i (x0,f(x0)) og (x0,g(x0)) til graferne for de to funktioner er parallelle. Bestem ved håndkraft denne værdi af x0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Hvis du differentier de to funktioner f(x) og g(x), vil du opnå hældningen for de to tangenter for vilkårlige.

Tangenterne er parallelle og har derved samme hældning. altså f'(x0) = g'(x0). Udregn dett og isoler x0.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.