Matematik

geometri

18. november 2011 af Buzzman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey. Har vedhæftet trekanten og de to spørgsmål. 1'eren kunne jeg selvfølgelig selv svare på, men spørgsmål 2?

1

Først finder jeg vinkel C ud fra vinkelsummen:
∠C=180°-32,8°-41,5°=105,7°

Jeg benytter at jeg kender en side samt de to hosliggende vinkler. Vi anvender sinusrelationerne:
BC=sin??(C)·AC/sin??(B)  ? ?=sin??(105,7)·17,6/sin??(41,5)  ? ?=25,79

 

2. Hvordan bestemmer jeg den længde? Kan ikke finde noget teori eller formler omkring det :(

 

Vedhæftet fil: hghgh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

1 (eller a) . Du benytter ikke sinusrelationerne korrekt . Siden BC ligger over for vinkel A, og siden AC ligger over for vinkel B, så

|BC| / sin(A) = |AC| / sin(B) , og dermed

|BC| = |AC| ·sin(A) / sin(B) = 17,6 · sin(32,8º) / sin(41,5º) = 14,388

2 (eller b). Benyt formlen for højden

sin(A) = hc / |AC| , så

hc = |AC| · sin(A)


Svar #2
18. november 2011 af Buzzman (Slettet)

1: gud ja, det har du da helt ret i... tak for kommentaren.

2: Super, tusind tak!


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.