Matematik

Monotoniforhold

19. november 2011 af DaW1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg monotoniforholdet af

S(t)=2000-1000e^(-0.3(t-1)) , t≥1


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af peter lind

Find f'(t) og løs ligningen f'(t) = 0. Undersøg dernæst fortegnet for f'(t) i de intervaller rødderne deler definitionsmængden op i.


Svar #2
19. november 2011 af DaW1 (Slettet)

#1


jeg har fundet f'(t)=404.958*(0.740818)^(t)

men når jeg løser ligningen f'(t)=0 , kan det ikke løses?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2011 af peter lind

Så er fortegnet for f'(t) det samme over hele intervallet. Du skal så finde fortegnet for f'(t) hvis den er positiv er funktionen monoton voksende ellers er den monoton aftagende.


Svar #4
19. november 2011 af DaW1 (Slettet)

#3


hvordan finder man fortegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2011 af peter lind

Du kan enten sætte en vikårlig valgt værdi for t ind i f'(t) og se hvad fortegnet bliver eller også kan man se det af at funktionen  ax >0 for alle x


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.