Matematik

bestem ubekendte stykker

19. november 2011 af Aleynaa

Bestem de ubekendte stykker i ΔABC når

a=12,b=17 og c=21.

A=124,8°,b=4,3 og c=7,9.

A=25°,B=35° og a=6.


hvordan gøre jeg det:)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2011 af bookaholic (Slettet)

Hvis der er tale om trekanter så kan du gøre sådan her: vinkelsummen i en trekant er altid 180°, sådan kan du finde ud af vinklerne, i opg. 2 skal du bruge pythagoras til at finde a.

Håber jeg kunne hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2011 af mette48 (Slettet)

1) brug cosinus relationerne til at finde vinklerne

2) du kan kun bruge pythagoras, hvid trekanten er retvinklet (#1 er ikke rigtig)

     brug cosinus relationerne til at finde vinklerne samt sinrelationerne

3) brug sinusrelationerne

 


Skriv et svar til: bestem ubekendte stykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.