Matematik

målestoksforhold

19. november 2011 af bookaholic (Slettet)

Hvad skal jeg gøre hvis jeg skal tegne noget i målestokforholdet 1:20?                                                                               Skal jeg så bare dividere med 20?

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2011 af SuneChr

Ja, alle længdemål i virkeligheden skal divideres med 20.

1 cm på papiret svarer til 20 cm i virkeligheden.


Svar #2
19. november 2011 af bookaholic (Slettet)

Opg. lyder sådan her: Lav en tegning af granithjulets tværsnit i måkestoksforhodet 1:20, så har jeg fx målet 0,45 og det bliver 0,225 og tænker om jeg så skal gange det med 100, men så bliver det 2,25, og det virker ret småt...


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2011 af amal4453 (Slettet)

Hvis du har et hus der er bredden= 10m og Længden= 5m 

Skal du bare dividere med den målestoksforhold der står:-D 

 

f.eks, B.=10: 20 L.= 10 : 5

og hvis du skal gange bliver det bare 20 gange så stort!

f.eks. B = 10 x20 L.10x 5 

 

 God arbejdslyst :-) 

 


Svar #4
19. november 2011 af bookaholic (Slettet)

Tak, men jeg ved stadig ikke helt hvad jeg skal gøre... :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. november 2011 af SuneChr

# 2  Hvis granithjulet har en diameter på 45 cm skal det på tegningen være 45/20 cm = 2,25 cm

Tegnes det med en passer, skal radius så være det halve af diameteren.


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. november 2011 af mette48 (Slettet)

#3 vrøvler vist

#0Ja du skal dele med 20. husk at få enhederne med hele vejen

målestok 1:20

1cm i virkeligheden bliver 1/20 cm = 0,05 cm på tegningen

har jeg fx målet 0,45 m bliver det 0,45/20 m  = 0,0225 m

har jeg fx målet 45 cm bliver det 45/20 cm =2,25 cm


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.