Matematik

Lineær algebra og induktion.

19. november 2011 af Marco- (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg vil gerne lige vide, om følgende induktionsbevis er rigtigt. Filen er vedhæftet.

Kan argumentationen være bedre? Anden konstruktiv kritik er velkommen.

Vedhæftet fil: Induktion.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af peter lind

Man skal altså have hele opgaven for at kunne bedømme det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Generelt for et induktionsbevis:

Man viser at udsagnet p(n) er sandt for et n = n0, ofte for n0 = 1. Man antager, at udsagnet p(n) er sandt og viser, at så er p(n+1) sandt. Derved følger ved induktion, at p(n) er sandt for ethvert helt n ≥ n0 .


Svar #3
19. november 2011 af Marco- (Slettet)

#1

Jeg har lagt noget mere med. Se vedhæftning. Burde det ikke være nok?

 

#2

Jep, så langt er jeg med - tak. Men synes det virker lidt uoverskueligt i denne kontekst.


Svar #4
19. november 2011 af Marco- (Slettet)

Her.

Vedhæftet fil:Induktion.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2011 af peter lind

Sætningen er ikke rigtig så du kan ikke bevise den ved induktion. Hvad er iøvrigt I3 ?

Der gælder Sn+1(x) = An+1 *x = A*An*x = A*Sn(x)

Da A ikke er enhedsmatricen kan der ikke gælde at Sn+1(x) = Sn(x) = I3


Svar #6
19. november 2011 af Marco- (Slettet)

Jeg skal vise, at Sn er bijektiv for ethvert n. Da den skal være bijektiv, må den tilhørende standardmatrice nødvendigvis være rækkeækvavilent med I3 (identititsmatricen (ledende et-taller i hver række og søjle)).

Hvordan vil du så vise, at Sn er bijektiv for ethvert n?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Matricen A er rotationsmatricen Ry(π/6) svarende til en rotation omkring y-aksen med vinklen π/6 (30º) .

Der gælder derfor at A12 = E , hvor E er enhedsmatricen svarende til den identiske afbildning.


Svar #8
20. november 2011 af Marco- (Slettet)

Andersen11: Der blev niveauet lige en tand for højt. Ellers mange tak for hjælpen.

Du har eventuelt ikke en anden måde at løse mit spørgsmål i #6 på? Bare et lille hint? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

At den til matricen A hørende afbildning er bijektiv, hænger vel sammen med, at A er regulær og har en invers, altså at det(A) ≠ 1 .

Da det(A) = 1 , er det klart, at det(An) = 1 for ethvert naturligt tal n .

 


Skriv et svar til: Lineær algebra og induktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.