Matematik

hjælp

19. november 2011 af Aleynaa

Hej jeg har vedhæftet en fil håber i kan hjælpe mig med opgaven :)

Vedhæftet fil: hahahaha.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne til at bestemme vinkel B. Vinkelsummen i trekanten giver dernæst vinkel C.

Medianen bestemmes så ved hjælp af en cosinusrelation i den trekant, der har ma som den ukendte side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2011 af peter lind

Brug sinusrelationen til at finde B


Svar #3
19. november 2011 af Aleynaa

Okay jeg prøve, tjek lige om det er rigtigt det jeg laver :)

Sin(48) / 6,2 = Sin(B) / 4,6


passer det


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er korrekt stillet op. Vinklerne angives med gradmål. Bestem nu vinkel B og vinkel C.


Svar #5
19. november 2011 af Aleynaa

Så dvs.  4,6*sin(48)/6,2 = 0,55 sin-1 = 33,46? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er den ene løsning. Overvej, hvorfor den anden løsning for B ikke kan benyttes.


Svar #7
19. november 2011 af Aleynaa

Jeg kender jo 2 sider og vinkelsummen af en trekant er 180 grader, så kan jeg jo finde ud af hvad B er


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du finder vinkel B af sin(B) = 0,551366 . Men den ligning har normalt to løsninger. Overvej, hvorfor den anden løsning (sinusfælden) ikke kan benyttes her.


Svar #9
19. november 2011 af Aleynaa

Hmm det ved jeg ikke, hvorfor kan den ikke benyttes :S mente C* som jeg kan finde ud af via. vinkelsummen af en trekant


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, når vinkel B er bestemt, findes C af C = 180º -A -B .

Men ligningen sin(B) = 0,551366 har to løsninger: B = 33,46º , og B = 180º - 33,46º = 146,54º . Den stumpe løsning kan ikke bruges, da man for den finder C = 180 -A -B = -14,54º , som ikke kan benyttes.


Svar #11
19. november 2011 af Aleynaa

så er C 98,84 _:) stærkt! mange tak..!

Hvordan løser jeg den næste opgave den med ma, jeg kan ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Genlæs forklaringen i #1.

Medianen er side i en trekant, hvor man kender de to andre sider og den mellemliggende vinkel.


Svar #13
19. november 2011 af Aleynaa

Benytter jeg så CosA=b2+c2-a2/ 2bc? eller a2=b2+c2-2bc*Cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#11

Medianen ser sådan ud: "medianen til a". Linien går gennem vinkel A til midtpunktet på siden a. Vinkel A halveres samtidig.

Ny tegning:

Vedhæftet fil:median.png

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man benytter den sidste form af ligningen, på trekant ABD .


Brugbart svar (1)

Svar #16
19. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

#14 Jeg synes din tegning er mega grineren.. Paint for the win ... :D


Svar #17
19. november 2011 af Aleynaa

Så dvs. a2=b2+c2-2bc*Cos(A) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#16

Tak :-)

#17

Brug cosinusrelationen til at finde siden c, hvor c er længden på medianen til a. Du kender vinkel A = 24º, a = 3,1 og b = 4,6


Svar #19
19. november 2011 af Aleynaa

Skal jeg bruge den der formel  i #17 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#19

Nej, denne: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/da/math/9/2/2/9221650dd7c8337017fa5dc8f9088fdd.png

Som du kan se, har du nok oplysninger til at finde siden c.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.