Matematik

cos

19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

den skal differentieres

y = (cosx)x - xcosx

Hvordan griber jeg den an?


Svar #1
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

d/dx (cosx)x - xcosx

? kan ikke rigtig komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2011 af mathon

    

    (cos(x))x) ' = (ex·ln(cos(x))) ' = ex·ln(cos(x)) · (x·ln(cos(x))) '  = (cos(x))x · (ln(cos(x)) + x·(1/cos(x))·(-sin(x) =
                  
                                                                                                          (cos(x))x · (ln(cos(x)) - x·tan(x))

 

   (xcos(x)) ' = (ecos(x)·ln(x)) ' = ecos(x)·ln(x) · (cos(x)·ln(x)) ' = xcos(x) · (-sin(x)·ln(x) + cos(x)·(1/x)) =

                                                                                                          xcos(x) ·(cos(x)/x - sin(x)·ln(x))

hvoraf
             ((cosx)x - xcosx) '  =  (cos(x))x · (ln(cos(x)) - x·tan(x))  -  xcos(x) ·(cos(x)/x - sin(x)·ln(x))


Svar #3
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

damn, forsøger at kigge på det


Svar #4
19. november 2011 af qwe852 (Slettet)

x·(1/cos(x))·(-sin(x) =

her skriver du følgende, skal -sinx også ned under brøkstregen


Svar #5
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

(cosx) ' = (ex*ln(cos(x))

hvad gør du her?


Svar #6
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

jeg forstår det ærlig talt ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2011 af SuneChr

Jeg er nødt til at spørge dig, qwe852, om du seriøst skal differentiere, hvad der står i # 0 ?

     Jeg spørger af to grunde:

1)  Din beherskelse af logaritmer synes meget mangelfuld.

2)  # 0 opgaven stilles, mig bekendt, ikke på STX . Ta'r jeg fejl, må du selvfølgelig undskylde.

     Det er selvfølgelig tilladt selv at konstruere en opgave, der opta'r en, og som man be'r om hjælp til.


Svar #8
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

Ja, den skal differentieres

selv konstruere en opgave... hmmm jeg vil ikke selv konstruere en opgave jeg ikke ved hvordan  i alverden jeg skal løse den :)


Svar #9
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

men hvorfor siger han e^

der må være en regel han bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har

f(x) = (cos(x))x - xcos(x)

       = ex·ln(cos(x)) - ecos(x)·ln(x)

Herefter er det blot at benytte regler for differentiation af sammensatte funktioner

f'(x) = ex·ln(cos(x)) · (ln(cos(x)) - x·sin(x)/cos(x)) - ecos(x)·ln(x) · (-sin(x)·ln(x) + cos(x)/x)

       = (cos(x))x · (ln(cos(x)) - x·tan(x)) - xcos(x) · (cos(x)/x - sin(x)·ln(x))

helt i overensstemmelse med mathons resultat i #2.

Man benytter indledningsvis, at ax = ex·ln(a) .

Man er nødt til at sætte sig ind i definitioner for logaritmer og eksponentialfunktioner og i regnereglerne for disse funktioner for at kunne regne den slags opgaver.


Skriv et svar til: cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.