Matematik

løse

20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

jeg skal løse følgende

2x^2-3 = 4x


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

Skriv lige opgaven igen jeg tror du har fået for meget med i potensen


Svar #2
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

2x^2-3 = 4x

sådan ser den ud, undskyld


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

2x^2-3 = 4x                  trækker 4x fra

2x2-4x-3=0

brug løsningsformelen for en andengradsligning


Svar #4
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

hm.... der står opløftet i og ikke 2x^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

Skriv så lige opgaven som den rigtig skal se ud, gider ikke hjælpe hvis du er så overfladisk men det du selv laver

nogle parenteser er nok nødvendige


Svar #6
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

#5
 

Overfladisk...tjek lige 2 før du skriver moster

Se #2 - sådan ser opgaven ud, direkte skrevet af.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

2(x^2-3) = 4x

2(x²-3)= 22x

så burde du kunne fortsætte selv

Hold dig fremover til opgaver, der er udleveret af din lærer eller står i din opgavebog, når du ikke engang kan finde ud af at skrive dem ordentligt her


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

Du mangler stadig en parentes


Svar #9
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=877782

Det bør du sige til den fessor, der har skrevet bogen! Og nej der mangler desværre ikke nogen parenteser....

Det er vist ikke din dag idag.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

Du har åbenbart ikke opdaget at vi, fordi det kan være svært at skrive visse ting her, er nød til at bruge ekstra parenteser visse steder, bl.a. om potenser, der er sammensat at flere led.

Du kom ikke videre med løsningen, selvom du har fået hjælp.

Det er heller ikke din dag kan jeg se, du har ikke fået noget udbytte af de mange tråde du har kørende her.

Hold dig til noget du kan forstå


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må da snart have fundet ud af at løse den slags opgaver med logaritmer og eksponenter.

Ligningen er

2x^2-3 = 4x = (22)x = 22x

Tager man så log2() på hver side fås

x2-3 = 2x , dvs

x2 -2x -3 = 0 , eller

(x+1)(x-3) = 0


Svar #12
20. november 2011 af qwe852 (Slettet)

når du siger man tager log2() på hver side mener du så sådan her:

log2(2x^2-3) = log2(22x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, netop. Hvis a = b > 0, er log2(a) = log2(b) .


Skriv et svar til: løse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.