Kemi

Hjææælp

20. november 2011 af PabloK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Der lige en opgave, som volder mig lidt problemer, og håber der er nogen som lige gider at hjælpe mig på vej :)

"Der er ordineret Dexamethason mod inflammation i øjet. Dråbe styrken er 1 mg/ml. Patienten får 1 dråbe 3-6 gange dagligt, hvor 1 ml = 20 dråber. Hvor meget af det aktive stof får patienten hver gang? (aktivt stof i 1 dråbe) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af Lazhamza (Slettet)

Spørgsmålet fortæller os, at 1 ml af dråben har 1 mg af stoffet, der vil hjælpe mod inflammationen. 

Derefter vil spørgsmålet havde et svar på, hvor meget 1 dråbe af medicinin indeholder stoffet.

Hvis 1 ml = 20 dråber og 1 ml af medicinen er lige med 1 mg af stoffet ( 1ml af medicin = 1 mg af stof)

så er regnstykket blevet omdannet til dette:

1 mg af stoffet = 20 dråber

1/20 mg = 1 dråbe


Svar #2
20. november 2011 af PabloK (Slettet)

Super. Så det vil sige at patienten får 0,05 mg hver gang ? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2011 af Lazhamza (Slettet)

ja, hvis der ikke menes hver dag med "hver gang".


Svar #4
20. november 2011 af PabloK (Slettet)

Nej, det er bare en af de 3-6 gange dagligt. 


Skriv et svar til: Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.