Fysik

Luftmodstand

21. november 2011 af DocFB (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og skal skrive en fysikrapport om luftmodstand hvor dette er problemstilingen

At undersøge hvor godt sammenhængen mellem kraften FL
(luftmodstanden) og vindhastigheden v kan beskrives ved formlen FL = cw⋅ρ⋅A⋅v2.  Endvidere er formålet at bestemme formfaktoren cw for flere forskellige profiler.

Men jeg kan ikke fine ud af det :S Der her er hvad jeg har skrevet i teori indtil videre, og ville bare spørge om der er nogen der kan se om det er rigtigt eller ej? især det der med at det er kompleks, og derfor har man fundet en matematisk model...

Her er det:

Luftmodstand er den modstand et legeme oplever når det bevæger sig gennem luften. Luftmodstand er kompleks hvis det skal beregnes akkurat, men det kan bestemmes ved udtrykket Fv = cw⋅ρ⋅A⋅v2. Dette udtryk er en matematisk model for et fysisk fænomen. Matematiske modeller bruges ofte til når der er teorier om hvordan fænomener opstår og hvad de hænger sammen med. Ved at sammenligne dette udtryk for luftmodstand med det faktiske måledata som vi måler, kan vi sætte vores teori på en prøve. Begge disse samemnligninger bliver sat i en graf.


Brugbart svar (3)

Svar #1
21. november 2011 af mathon

 

                           Fluftmodstand = (1/2)·cw⋅ρ⋅A⋅v2


Svar #2
21. november 2011 af DocFB (Slettet)

Gud tak! Men ser det rigtigt ud, dt jeg skrev?

Desudne har jeg også et spørgsmål: Vi skal sætte det i en graf og hvad jeg har fået fortalt er:  vindmodstanden vokser med kvadratet på hastigheden. Dvs. en fordobling af hastighed giver en firedobling i vindmodstand. 

Vindmodstanden som funktion af hastigheden udtrykkes (såvidt jeg husker) som en andengradslining (hvori der også indgår en række konstanter for viskositet, objektets form mm.) og grafen må derfor være parabelformet.  

Alt dette forstår jeg, DOG kan jeg ikke få min graf til at blive en paabel???????? har edhæftet en fil med min graf, og kan ikke få den til at blive en parabel :S


Svar #3
21. november 2011 af DocFB (Slettet)

Gud tak! Men ser det rigtigt ud, dt jeg skrev?

Desudne har jeg også et spørgsmål: Vi skal sætte det i en graf og hvad jeg har fået fortalt er:  vindmodstanden vokser med kvadratet på hastigheden. Dvs. en fordobling af hastighed giver en firedobling i vindmodstand. 

Vindmodstanden som funktion af hastigheden udtrykkes (såvidt jeg husker) som en andengradslining (hvori der også indgår en række konstanter for viskositet, objektets form mm.) og grafen må derfor være parabelformet.  

Alt dette forstår jeg, DOG kan jeg ikke få min graf til at blive en paabel???????? har edhæftet en fil med min graf, og kan ikke få den til at blive en parabel :S


Svar #4
21. november 2011 af DocFB (Slettet)

Gud tak! Men ser det rigtigt ud, dt jeg skrev?

Desudne har jeg også et spørgsmål: Vi skal sætte det i en graf og hvad jeg har fået fortalt er:  vindmodstanden vokser med kvadratet på hastigheden. Dvs. en fordobling af hastighed giver en firedobling i vindmodstand. 

Vindmodstanden som funktion af hastigheden udtrykkes (såvidt jeg husker) som en andengradslining (hvori der også indgår en række konstanter for viskositet, objektets form mm.) og grafen må derfor være parabelformet.  

Alt dette forstår jeg, DOG kan jeg ikke få min graf til at blive en paabel???????? har edhæftet en fil med min graf, og kan ikke få den til at blive en parabel :S


Skriv et svar til: Luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.